Details

First Name

Johan

Last Name

Huygh

Nickname

johan_ToManage

About

Independent Consultant for Operational Efficiency and Digital Transformation – KMOP Certified!

Start in Field

27 years ago

Start as an Independent

10 years ago

Short Bio

As an all-round business consultant and generalist, I’m constantly looking for projects where I can make a difference. I love to help, fix, support and give advice.

With 25 years of experience in the ICT sector as a consultant, I’ve seen and learned a lot. I’ve been active in several roles and in 100+ companies, and this gives me a very broad range of skills: I’m an entrepreneur, a business analyst, a manager of projects and teams, a good listener, and someone who always finds a solution.

My own company, ToManage, is used to facilitate these rolls: with a clear offering of both advice board services and project based improvement tracks, I offer SME customers the knowledge the need to make the right choices and do the right investments.

Next to these activities, I’m active as a business consultant and interim manager on a part time basis.My company

ToManage is also certified by “KMO Portefeuille”​ (Flemish Government), allowing me to offer 30 to 40% discount to my customers for Advise.

Please feel free to contact me (johan.huygh@ToManage.eu or +32 475 92 11 45) for any remarks or questions.

My Services

Al my services can easily be found on http://www.ToManage.eu

Short summary (dutch):

 • Voor SOLO ONDERNEMERS
  • Zowel voor startende ondernemers als voor mensen die al meerdere jaren actief zijn, is het belangrijk om te werken aan je bedrijf, je verhaal, en je werking. Zeker in een klein bedrijf met 1 tot 3 mensen (wat ik typisch “Micro-KMO’s noem) is het belangrijk om de zaken goed aan te pakken en klaar te zijn voor de toekomst.
  • Met de IMPROVE SCAN laat je je onderneming doorlichten, en leer je waar je je aanpak en organisatie kan verbeteren. We focussen hierbij op zowel het financiële, de marketing en sales, de dagelijkse administratie en alle andere dingen die ervoor zorgen dat je vandaag niet “efficiënt” aan het werk bent. Mogelijk is je work-life balans ook al een tijd zoek en werk je 24/7 om alles zo goed mogelijk te bolwerken. Misschien moet je nog elke dag jagen achter die nieuwe klanten en projecten, en hoop je toch echt dat het anders kan.
 • Voor KMO’s: IMPROVE & ACT (PLUS)
  • Ik geloof in de sterkte van je werknemers. Vaak zijn de mensen die dagdagelijks met de voeten in de modder staan, de beste barometers van je organisatie. Zij weten immers hoe het er iedere dag aan toe gaat en waar het mis of goed gaat.
  • Daarom werkt ToManage steeds bottom-up in een organisatie. Tijdens de vele gesprekken start ik eerst met de man/vrouw op de werkvloer – de administratieve krachten, de technieker of chauffeur op de baan, de (inside) sales, de werkman in het atelier of de magazijnier. Door grondig met hen te praten en me te betrekken in de dagdagelijkse werking, leer ik hoe je organisatie in elkaar zit en zoeken we samen met je mensen naar de zaken die aangepakt moeten worden.
  • Uiteraard worden ook op het niveau van zowel management als ICT de nodig gesprekken gevoerd. Uiteindelijk is het op dit niveau dat er beslist wordt waar het bedrijf naartoe wil, wat al dan niet haalbaar/rendabel is en wat de te respecteren regels en ICT-standaarden zijn.
  • Deze manier van werken zorgt voor een goede doorlichting van alle processen, tools, noden, wensen. Ik merk uiteraard ook alle bottlenecks, frustraties, gemaakte fouten, dubbel werk, … op.
  • Daarnaast zorgt deze aanpak ook voor een menselijke kant die zeer belangrijk is op vlak van acceptatie, ondersteuning en betrokkenheid. En dit vooral wanneer het gaat over veranderingen die op til staan binnen een organisatie.

We use cookies to improve your experience on our site. To find out more, read our updated privacy policy and cookie policy.