Loading Events

« All Events

Virtual Event Virtual Event
  • This event has passed.
Livestream
Oct 18

Inspirational Sofa Session: The role of HR in Business Agility

18/10/2021 @ 7:30 PM - 9:00 PM CEST

Virtual Event Virtual Event
Free

Verandering is een continue beweging. Al wat leeft verandert omzeggens elke dag en soms sneller dan we denken. Organisatiecultuur lijkt stabiel, maar niets is minder waar.  Mensen maken die cultuur, maar worden daarbij beïnvloed door omgevingsfactoren zoals hiërarchie, werkstructuren en processen. Als medewerkers in een organisatie kunnen we verandering richting geven en zo ook de werkcultuur beïnvloeden.

 

Transformatie is een verandering van specifieke aard. Een onverwachte of zelfs disruptieve gebeurtenis, kan de transformatie triggeren, en ons naar een ander niveau van bewustzijn en functioneren tillen. Zo heeft de pandemie totnogtoe in vele organisaties een ware transformatie gegenereerd: van controlerend, eenzijdig en output gericht naar ondersteunend, hybride en meer outcome georienteerd.

 

Steeds meer bedrijfsleiders beseffen dat het nodig is om bewuste stappen te zetten, om te groeien naar een lerende en wendbare organisatie. Maar vaak wordt deze beweging naar Business agility ingezet met een zware focus op technologie en product strategie, en mag HR vanop de tweede rij meevolgen en helpen de verandering ondersteunen.

 

Mensen centraal

Een organisatie in verandering is als een levend organisme in evolutie. Bewuste verandering en transformatie kunnen alleen maar slagen als de mensen die elke dag waarde leveren er samen voor gaan, en wanneer een culture shift de beweging ook ondersteunt. Mensen staan centraal en vormen de sleutel voor wendbaarheid in een zee van complexiteit en ‘wicked problems’.

 

De rol van HR

HR richt zich op mensen: individuen, teams, leidinggevenden.

Individuen verwachten hebben steeds meer verwachtingen van een werkgever, en laten ook voelen wat voor hen belangrijk is. Teams worden steeds crucialer, zowel in het sociale weefsel van een organisatie, als voor het uitwerken van oplossingen voor complexe problemen waar de wereld van vandaag ons mee uitdaagt. Leidinggevenden hebben een voorbeeldrol, maar zijn vaak onzeker over hoe ze hun gedrag en communicatie best aanpassen om de teams te inspireren.

 

Hoe zou een transformatie lopen wanneer HR aan het stuur mag zitten?

Wat als we met de HR processen zouden beginnen om het kader te scheppen en een cultuur statement te maken?

Wat zou de rol van HR dan zijn? En hoe kan HR daarnaartoe evolueren?

 

Verloop van de workshop:

  • Wat is de urgentie?
  • Business agility, wasda? (beetje historiek)
  • Wat zijn de knelpunten bij transformatie naar businessBusiness agility? (cijfers)
  • Wat is de rol van HR op weg naar agility.(poll en discussie)
  • Agile people principes

Details

Date:
18/10/2021
Time:
7:30 PM - 9:00 PM CEST
Cost:
Free
Event Category:
Website:
https://us02web.zoom.us/j/3989121966

Venue

Online

Other

Audience
Dutch (BE)

Who's coming

0 people are attending Inspirational Sofa Session: The role of HR in Business Agility

Powered By MemberPress WooCommerce Plus Integration

We use cookies to improve your experience on our site. To find out more, read our updated privacy policy and cookie policy.